Tranen bij uitgelachen Twente: Ik gun geen enkele club wat ons nu overkomt

Tranen bij uitgelachen Twente: "Ik gun geen enkele club wat ons nu overkomt"

30-04-2018 08:38
82

Buitengewoon pijnlijk, zo omschrijft algemeen directeur Erik Velderman de degradatie van FC Twente. Ook de manier waarop er op graf van de Enschedese club wordt gedanst laat Velderman niet onberoerd.

"Je kunt van tevoren niet bedenken hoe dit aanvoelt", zegt Velderman, terwijl er een traan over zijn wang loopt, na de 5-0 nederlaag bij Vitesse tegen Metro. "Het is erg zwaar. Ik merk nu ook dat ik er heel emotioneel onder ben. Dat merk ik ook bij de mensen om mij heen. Want dit heeft uiteraard gevolgen voor iedereen die bij FC Twente werkt. Het is verschrikkelijk."

Het leedvermaak bij supporters van vrijwel alle andere Eredivisie-clubs is niet onopgemerkt gebleven bij de Twente-directeur. Hij snapt er niets van. "Ik gun geen enkele club wat ons nu overkomt. Het is buitengewoon pijnlijk voor iedereen die bij de club betrokken is. Dan heb ik het niet alleen over het personeel, maar ook over bijvoorbeeld onze sociaal-maatschappelijke projecten die wij in de regio organiseren."

De financiële gevolgen van de degradatie zijn haast niet te overzien voor Twente. De begroting krimpt van 30 miljoen naar 15 à 18 miljoen.