Grote gevolgen FC Twente: begroting bijna gehalveerd, ontslagronde in aantocht

Grote gevolgen FC Twente: begroting bijna gehalveerd, ontslagronde in aantocht

30-04-2018 08:08
104

De financiële gevolgen van de degradatie zijn voor FC Twente haast niet te overzien. Het budget wordt volgens TC/Tubantia en De Telegraaf bijna gehalveerd - en dan nog vallen er grote gaten in de begroting.

Tubantia schrijft maandag dat het Twente-budget door de degradatie krimpt van 30 miljoen naar 15 à 18 miljoen euro. Dat heeft op verschillende vlakken grote gevolgen. Alleen al de teruggang in tv-inkomsten, van 5,6 miljoen euro naar 1 miljoen euro, is enorm. Daarnaast valt er onder de 178 medewerkers een fors aantal ontslagen.

Wedden

Meer odds

De selectie van Twente, die 44 spelers telt, zal een grondige metamorfose ondergaan. De Telegraaf verwacht dat alle huurlingen (acht in totaal) zullen vertrekken en voor enkele duurdere spelers is ook geen plaats meer. Het spelersbudget wordt naar verwachting teruggeschroefd naar een slordige vier miljoen euro.

Ook voor de niet-voetballers breken onzekere tijden aan bij Twente. Zo'n veertig procent van de 134 medewerkers moet afvloeien. Verder staat de komst van Fred Rutten bovenaan het verlanglijstje in Enschede, maar is het zeer twijfelachtig of de huidige trainer van Maccabi Haifa na de degradatie nog haalbaar is.

Het is overigens niet állemaal kommer en kwel voor Twente: in de Eredivisie zijn er genoeg clubs die zich kunnen redden met een begroting van vijftien miljoen euro. Excelsior heeft slechts zes miljoen euro te besteden, maar staat wel op de tiende plaats.