Cambuur overklast Dordrecht en is stapje dichter bij Eredivisie

01-05-2018 22:36
94

SC Cambuur staat met een been in de volgende ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Leeuwarders boekten in de eerste wedstrijd tegen FC Dordrecht een ruime overwinning: 1-4. Martijn Barto had met twee treffers een groot aandeel in de zege.

Zakenman Salar Azimi beloofde een premie van 110.000 euro als Dordrecht naar de Eredivisie promoveert, maar daar lijken de spelers naar te kunnen fluiten. Cambuur kwam via Daniel Crowley op een 0-1 voorsprong en een minuut na rust werd dat 0-2 door Justin Mathieu.

Dordrecht leefde weer door de aansluitingstreffer van Julius Bliek. Van de hoop van de thuisploeg was al snel nog maar weinig over. Spits Barto maakte acht minuten later de 1-3 en schoot in de slotfase ook nog de 1-4 binnen. Daardoor heeft Dordrecht een wonder nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de play-offs. Eerder op de avond ging MVV al hard onderuit tegen Almere City (1-3).