'Als hij bij een topclub had gespeeld, had hij kans Wenger op te volgen'

'Als hij bij een topclub had gespeeld, had hij kans Wenger op te volgen'

02-05-2018 21:34
14

Arsène Wenger is bezig aan zijn laatste weken bij Arsenal. Na 22 seizoenen neemt de manager afscheid, maar het is nog niet duidelijk wie zijn opvolger wordt. Sean Dyche werd de laatste weken veelvuldig genoemd, maar Paul Merson raadt zijn voormalige werkgever af om met hem in zee te gaan.

Dyche, momenteel coach van Burnley, is in de ogen van Merson niet de meest geschikte kandidaat. "Mensen rekenen me hier misschien op af, maar je moet voor deze baan ervaring bij een grote club hebben. Je hebt iemand nodig die een omgeving gewend is waar het om winnen draait en waar het in de kranten staat als je niet weet te winnen", zegt hij in gesprek met Sky Sports.

Merson kwam zelf twaalf jaar uit voor Arsenal. Dyche had als speler een bescheiden carrière bij clubs als Nottingham Forest, Millwall en Watford. "Als hij bij een topclub gevoetbald had, was er wel een kans dat hij de baan zou krijgen. Begrijp me niet verkeerd, Dyche doet bij Burnley geweldig werk. Hij verdient het zeker om op sollicitatiegesprek te komen", aldus Merson.