'Ajax krijgt er probleem bij: De Ligt hard op weg naar Raiola'

'Ajax krijgt er probleem bij: De Ligt hard op weg naar Raiola'

03-05-2018 06:57
76

Mino Raiola is al de zaakwaarnemer van Justin Kluivert, maar de kans is groot dat de Italiaanse spelersmakelaar snel nog een Ajacied gaat begeleiden: Matthijs de Ligt is hard op weg naar de stal van Raiola.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Ligt (18) wordt al jaren begeleid door zijn vader en oud-voetballer en vertrouwenspersoon Barry Hulshoff, maar Raiola is zich met de situatie gaan bemoeien nu de jonge Ajacied in de belangstelling staat van zo'n beetje elke Europese topclub. Officieel is hij nog niet de zaakwaarnemer van de verdediger, maar de Italiaan helpt De Ligt wel al met zijn transferzaken, zoals hij dat ook doet bij Kluivert.

Wedden

Meer odds

Daarmee lijkt Ajax er een probleem bij te krijgen. Raiola staat erom bekend dat hij zijn cliënten zo duur mogelijk bij andere clubs brengt. Om Kluivert is veel te doen, omdat al maandenlang bekend is dat hij met Ajax in gesprek is over contractverlenging, dat nog altijd niet verlengd is. Het AD weet dat Kluivert een aanbieding van 'tientallen miljoenen euro's' op zak heeft van Manchester United en dat de Ajacied bij een contractverlenging de bestbetaalde speler kan worden.

Rond De Ligt is het rustiger, maar de kans dat hij deze zomer vertrekt is net zo groot of nog groter. De verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2021, maar kan bij iedere topclub in Europa terecht.

Een van de voordelen die Raiola met zich meebrengt, is dat zijn cliënten vaak voor hoofdprijzen vertrekken. Wat dat betreft kan Ajax flink profiteren van de Italiaan, want De Ligt en Kluivert staan er bij diverse topclubs goed op. Daardoor kunnen de Amsterdammers een grote financiële slag slaan bij een transfer.

Lees ook'Raiola zet Ajax voor het blok met miljoenenaanbod van Manchester United'