'Kroon op het werk' na 38 jaar Fortuna: 'Ze kwamen ineens met Flügel. Jongens...'

'Kroon op het werk' na 38 jaar Fortuna: 'Ze kwamen ineens met Flügel. Jongens...'

03-05-2018 17:57
16

Fortuna Sittard keerde onlangs na zestien jaar terug in de Eredivisie en heeft dat goed gevierd. Volgens clubicoon en teammanager Sjra Philippen ging de alcohol er in grote hoeveelheden doorheen nadat de Limburgers in eigen huis met 1-0 van Jong PSV hadden gewonnen.

"Die maandagavond ben ik om twaalf uur, kwart over twaalf naar huis gegaan. Want ik begon toch een klein beetje aan te voelen dat ik te veel biertjes naar binnen of over mij heen zou krijgen", lacht de 79-jarige Philippen in gesprek met FOX Sports. "Ze kwamen ineens met Flügel. Nou jongens... Als je daaraan begint, dan is het hek natuurlijk van de dam. Toen dacht ik bij mezelf: Sjra, ga lekker naar huis jong."

Philippen is al sinds 1980 actief voor Fortuna en trok de afgelopen jaren regelmatig geld om de financieel geplaagde club overeind te houden. "Deze promotie is eigenlijk de kroon op ons werk. We hebben ons geld en onze energie niet gestoken in iets wat totaal niets heeft opgeleverd. Daar ben ik zo gruwelijk trots op, dat we dit gepresteerd hebben!"