Ziyech wil vertrekken: 'Als dat niet was gebeurd, had ik hetzelfde gedacht'

Ziyech wil vertrekken: 'Als dat niet was gebeurd, had ik hetzelfde gedacht'

03-05-2018 22:35
146

Hakim Ziyech vertrekt naar alle waarschijnlijkheid komende zomer bij Ajax. De Marokkaanse middenvelder is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. 

Ziyech, die in Rusland met Marokko deelneemt aan het WK, heeft bij Ajax een verbintenis tot 2021, maar de middenvelder gaat dat contract niet uitdienen. "Ik vind persoonlijk dat ik vrij weinig meer te zoeken heb in Nederland", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad

"Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Op een gegeven moment is het tijd om te gaan. Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld, maar ik voel gewoon dat ik een trigger nodig heb in een andere omgeving", aldus de Ajacied, die een veelbewogen seizoen doormaakt. 

Een aantal keer werd Ziyech uitgefloten door de Ajax-aanhang. Het hoogtepunt werd bereikt toen de aanvallende middenvelder een tik kreeg van een fan na de verloren wedstrijd tegen PSV. Of die incidenten invloed hebben gehad op zijn keuze? "Nee, als dat niet was gebeurd, had ik er hetzelfde over gedacht."

Ziyech verwacht dat Ajax mee wil werken aan zijn wens om te vertrekken. "Toen ik hier kwam heb ik al gezegd dat ik na twee jaar eventueel verder wilde kijken. Ik heb daar nu ook met Marc (Overmars, red.) over gesproken. Als alles klopt voor Ajax en voor mij dan zie ik het niet stuklopen."