Update: Eerste trainersklus een feit: Gerrard moet succesjaren doen herleven

Update: Eerste trainersklus een feit: Gerrard moet succesjaren doen herleven

Gepubliceerd: vrijdag 4 mei 2018 om 15:08vr 04-05-2018 om 15:08

Steven Gerrard gaat op korte termijn aan zijn trainerscarrière beginnen, meldt Sky Sports vrijdagochtend. Volgens het doorgaans betrouwbare medium wordt de iconische oud-middenvelder van Liverpool binnen 24 uur gepresenteerd door het Schotse Rangers FC.

Gerrard was al langere tijd in onderhandeling met het voormalige Glasgow Rangers, liet hij woensdagavond weten. "Ik heb een oriënterend gesprek gevoerd met Rangers en het is de bedoeling dat we over een aantal dagen verder praten", vertelde de 114-voudig Engels international bij BT Sports, waar hij Champions League-wedstrijden analyseert. Naar verluidt zijn de onderhandelingen tussen beide partijen inmiddels succesvol afgerond en wordt de benoeming van Gerrard binnenkort officieel gemaakt.

Rangers is bezig aan een rumoerig seizoen: de gevallen Schotse grootmacht ontsloeg met Pedro Caixinha en Graeme Murty twee managers. The Gers staan derde in de kampioenspoule van de Schotse Premier League en figureerden onlangs in de kampioenswedstrijd van aartsrivaal Celtic, die met 5-0 verloren ging.

Update 15.08: Steven Gerrard is vanaf komend seizoen de nieuwe manager van Rangers FC. Dat heeft de Schotse topclub bevestigd. De clubicoon van Liverpool heeft een contract ondertekend voor vier seizoenen. Voor de ex-middenvelder is het zijn eerste klus als trainer op het hoogste niveau. Hij vertrok in 2015 bij Liverpool en sloot zijn spelersloopbaan een jaar later af bij Los Angeles Galaxy. Daarna ging hij bij The Reds als jeugdtrainer aan de slag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij in Gerrard een toekomstig toptrainer?

(921 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws