Celtic vernedert aartsrivaal Rangers in Old Firm en is wéér kampioen van Schotland

29-04-2018 14:56
9

Celtic is voor de zevende keer op rij kampioen van Schotland geworden. Uitgerekend aartsrivaal Rangers werd zondagmiddag vernederd op Ibrox Park: 5-0.

Titelhouder Celtic wist dat het aan een overwinning in The Old Firm genoeg had om wederom kampioen te worden. De formatie van succesmanager Brendan Rodgers leverde geen half werk. Na 45 minuten stond het al 3-0. Odsonne Edouard (tweemaal) en James Forrest scoorden.

Na de pauze ging Celtic doodleuk verder met waar het gebleven was. Tom Rogic (47e minuut) en Callum McGregor (53e minuut) maakten er razendsnel 5-0 van. In de resterende veertig minuten kreeg de koploper nog tal van kansen om de score verder op te voeren. Het bleef bij vijf goals.

Celtic is nu zoals gezegd voor de zevende keer op rij kampioen van de Schotse Premier League. Voor Rodgers betekent het zijn tweede opeenvolgende titel met The Bhoys.