'Mijn broer is helaas geen prof. Beter dan de meeste Eredivisie-buitenspelers'

'Mijn broer is helaas geen prof. Beter dan de meeste Eredivisie-buitenspelers'

04-05-2018 10:51
23

Juninho Bacuna is mogelijk aan zijn laatste weken als speler van FC Groningen bezig. De twintigjarige middenvelder kan zijn tot 2019 doorlopende contract in de Euroborg verlengen, maar heeft zijn keuze nog niet gemaakt.

Bacuna liet onlangs al doorschemeren dat hij graag een stap omhoog wil maken, maar wil pas na de laatste competitiewedstrijd tegen PSV over zijn toekomst beslissen. "Ik heb bewust tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij mij daar niet mee moet lastigvallen voordat de competitie klaar is", vertelt de jeugdinternational aan de NOS.

Wedden

Meer odds

De geboren Groninger hoopt ooit zijn broer Leandro, die in Engeland voor Reading speelt, achterna te kunnen gaan en is bereid om daar veel voor te laten. "Ik doe nooit iets buiten het voetbal. Er werd al vroeg tegen mij gezegd dat je veel moet laten als prof. Ik heb buiten het voetbal om ook geen vrienden. Dat is een bewuste keuze. Ik kijk thuis een beetje naar de televisie of speel op de Playstation."

Bacuna heeft nóg een voetballende broer, Johnsen, die bij sc Heerenveen in de jeugd speelde maar niet als prof wist door te breken. "Hij had de focus niet meer op het voetbal. Jaren daarna wilde hij het weer proberen, maar toen was het eigenlijk al te laat. Jammer, want ik denk dat hij beter is dan de meeste buitenspelers in de Eredivisie", aldus de jongste Bacuna-telg. "Hij zegt vaak tegen me dat ik twee voorbeelden heb. Of ik leef zoals hij heeft geleefd en ik haal het niet. Of ik ga Leandro achterna en haal het wel. De keus is aan mij."