Vitesse wil top-drie aanvallen: Op vijf of zes posities nieuwe spelers

Vitesse wil top-drie aanvallen: "Op vijf of zes posities nieuwe spelers"

04-05-2018 20:18
136

Vitesse gaat een spannende transferzomer tegemoet, kondigt technisch directeur Marc van Hintum aan. De Arnhemmers hopen onder leiding van de nieuwe trainer Leonid Slutsky een serieuze aanval op de top-drie te gaan doen.

Hiervoor zijn echter meerdere gerichte versterkingen nodig, laat Van Hintum weten aan Omroep Gelderland. "Van 85 procent van deze selectie loopt het contract door, maar er zullen zeker op vijf of zes posities nieuwe spelers gaan komen. Ook omdat er best aan een aantal van onze spelers getrokken kan worden. En we zitten met onze huurspelers die in principe weer terug gaan naar Chelsea." Vitesse zal het volgend seizoen dus naar alle waarschijnlijkheid zonder Fankaty Dabo, Matt Miazga en Mason Mount stellen.

Van Hintum is in elk geval van plan om een nieuwe keeper aan te stellen, die de concurrentiestrijd met Remko Pasveer aan moet gaan. De routinier verloor dit seizoen zijn basisplek aan Jeroen Houwen, maar Van Hintum houdt vertrouwen in Pasveer. "Ik weet dat hij veel beter kan. Er zijn bepaalde omstandigheden geweest waardoor hij minder gepresteerd heeft. Dat weet niet iedereen. En Pasveer heeft ook wedstrijden voor ons gewonnen, neem bijvoorbeeld Ajax."

FC Groningen-doelman Sergio Padt wordt gelinkt aan een transfer naar het Gelredome, maar lijkt onhaalbaar. "Hij staat wel op ons lijstje, maar we hebben ons niet concreet gemeld bij die club", houdt de directeur zich op de vlakte. Opmerkelijk genoeg gaat Houwen, momenteel de eerste doelman in Arnhem, waarschijnlijk verhuurd worden.