'Goudeerlijke' trainer vertrekt: 'Zou hem mijn vrouw en mijn pinpas geven'

'Goudeerlijke' trainer vertrekt: 'Zou hem mijn vrouw en mijn pinpas geven'

05-05-2018 10:51
12

John Stegeman zit zondagmiddag voor het laatst op de bank als trainer van Heracles Almelo en zal gemist worden in het Polman Stadion. De trainer, die naar Go Ahead Eagles vertrekt, heeft in vier jaar tijd veel vrienden gemaakt in Almelo.

Teammanager en perschef Erwin van Lenthe heeft vier jaar lang intensief samengewerkt met Stegeman. "Tussen ons kon het gigantisch knetteren, maar na een half uur was het altijd goed", vertelt hij aan TC/Tubantia. Van Lenthe gaat de trainer missen. "Hij is een goed en goudeerlijk mens - ik zou hem mijn vrouw en pinpas toevertrouwen. Dat geldt ook voor Joey Pelupessy, Robby Alflen en Bram Castro. Zij zijn straks allemaal weg, en dat vind ik best pijnlijk. Ik zie dit jaar meer tegen het afscheid op dan ooit."

Wedden

Meer odds

Ook clubicoon en assistent-trainer René Kolmschot bewaart alleen maar goede herinneringen aan Stegeman. "Als je meer aandacht wilt, moet je erom gaan schreeuwen. Dat zou John nooit doen. Hij wil opvallen door zijn prestaties", is Kolmschot vol lof. De assistent vindt het vreemd dat Stegeman niet eerder een transfer heeft gemaakt. "Dat grotere clubs hem niet hebben opgepikt, zou kunnen komen doordat hij tien jaar bij Heracles heeft gezeten en ze denken dat hij ervaring mist."

Doelman Bram Castro tenslotte heeft vier seizoenen lang met Stegeman in Almelo gewerkt. "Ik denk soms dat mensen hier niet beseffen hoe goed hij het heeft gedaan. Nee, hij valt niet op, zoals Peter Hyballa, die heel druk is langs de lijn, maar dat maakt hem niet minder interessant", stelt de Belgische routinier, die eveneens gaat vertrekken uit Almelo. "In al die jaren als voetballer heb ik me heel vaak afgevraagd: waarom ben je niet duidelijk of eerlijk? Dat heb ik bij de trainer nooit gehad. (…) Maar ik heb me hier heel goed gevoeld en dat was mede dankzij hem."