'Bayern rekent op vertrek van wereldkampioen en gaat vól voor Ajax-revelatie'

'Bayern rekent op vertrek van wereldkampioen en gaat vól voor Ajax-revelatie'

05-05-2018 15:42
71

Mocht Jerome Boateng komende zomer vertrekken bij Bayern München, dan zet de kampioen van Duitsland vól in op de komst van Matthijs de Ligt. Met dat nieuws pakt BILD zaterdag groot uit. 

De 29-jarige Boateng zinspeelde zélf onlangs op een afscheid. De international gaf in gesprek met magazine Socrates aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Grote clubs uit Italië en Engeland hebben zich inmiddels gemeld bij het management van de routinier, weet boulevardkrant BILDBayern is sowieso niet gediend van de teksten van Boateng. Ook daarom is een vertrek waarschijnlijk.

Wie in München de opvolger moet worden van de wereldkampioen, is volgens BILD al bekend. De achttienjarige De Ligt prijkt bovenaan het verlanglijstje van Der Rekordmeister. 

De piepjonge Ajacied heeft een sterk seizoen achter de rug in Amsterdam. De Ligt werkte zich op tot onbetwiste basisspeler en kreeg bij afwezigheid van Joël Veltman zelfs de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. De Ligt, die een contract heeft tot medio 2021, werd de afgelopen maanden ook gelinkt aan onder meer FC Barcelona, Manchester City en Tottenham Hotspur.