Krankzinnige 'Redordtada' in Leeuwarden: Dordrecht stunt en gaat naar halve finale

05-05-2018 23:22
71

FC Dordrecht heeft zich op werkelijk bizarre wijze geplaatst voor de halve finales van de play-offs. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer leek kansloos tegen SC Cambuur nadat er eerder in het thuisduel met 4-1 was verloren. In Leeuwarden vond er zaterdagavond echter een heuse 'Redordtada' plaats: Dordt scoorde vier keer en won na strafschoppen.

Omdat Cambuur dinsdagavond vier goals had gemaakt in Dordrecht, leek de return tussen de twee Jupiler League-teams slechts een formaliteit. Dat pakte dus volledig anders uit. De eerste helft verliep overigens nog goed voor de thuisploeg van trainer René Hake, die enkele spelers rust had gegeven. Issa Kallon tekende na een halfuur voor de 1-0.

Na rust kwam de wedstrijd volledig op z'n kop te staan. Nadat Jeremy Cijntje al snel voor de gelijkmaker had gezorgd, raakte Cambuur het helemaal kwijt. Dordrecht kreeg de ene na de andere kans. Jafar Arias maakte 1-2 en toen Denis Mahmudov vanaf de strafschopstip de 1-3 binnenschoot, werd het écht interessant. Twee minuten later al viel de 4-1. Mahmudov scoorde opnieuw.

Sparta
In de verlenging viel uiteindelijk géén doelpunt meer. Penalty's moesten dus voor de beslissing zorgen. Dan Crowley schoot namens Leeuwarden over, terwijl Dordrecht vijf keer op rij raak schoot.

In de halve finale van de play-offs zal Sparta zo goed als zeker de tegenstander worden van Dordrecht. Eerder op de avond bereikte Almere City eveneens de halve finale van de play-offs