Almere City scoort opnieuw drie keer en maakt zich op voor halve finale tegen Roda

05-05-2018 20:21
23

De tegenstander van Roda JC in de halve finale van de play-offs voor promotie en degradatie is bekend. Almere City was over twee duels beter dan MVV. De heenwedstrijd in Limburg eindigde eerder deze week in 1-3, zaterdagavond werd er opnieuw verloren: 3-2.

Na de nederlaag in eigen huis wist MVV dat het op bezoek in Almere minimaal drie keer moest scoren. Het begon goed voor de gasten: Christophe Janssen maakte er al na zes minuten 0-1 van. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Silvester van der Water echter voor de gelijkmaker.

Daarna was er natuurlijk nog niets veranderd voor de Limburgers. Nog altijd moest er twee keer gescoord worden. Ook het tweede bedrijf begon goed: Jonathan Okita schoot binnen een paar minuten de 2-1 binnen. De Maastrichtse hoop vervloog echter nadat Sherjill MacDonald de 2-2 had binnen gestift. In de slotfase ging Almere zelfs met de zege aan de haal. MacDonald scoorde wederom.

Almere gaat in de halve finale van de play-offs aantreden tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Mathematisch gezien kán nummer zeventien Sparta nog over Roda JC heenklimmen, maar het verschil in doelsaldo is dusdanig groot dat dit niet meer zal gebeuren. De eerste ontmoeting tussen Roda en Almere wordt donderdagavond 10 mei gespeeld.