Feyenoord hoopt op goed WK: 'De vraag of clubs nog zoveel geld willen betalen'

Feyenoord hoopt op goed WK: 'De vraag of clubs nog zoveel geld willen betalen'

06-05-2018 08:45
73

Feyenoord en technisch directeur Martin van Geel in het bijzonder wacht een drukke zomer. Een van de belangrijkste vraagstukken in Rotterdam is Robin van Persie, ziet NOS-commentator en Feyenoord-volger Arman Avsaroglu.

"Bij Feyenoord hebben ze vanuit alle kanten duidelijk gemaakt dat ze dolgraag met hem door willen. Algemeen directeur Jan de Jong heeft dat in een toespraak, die bij Van Persie in de smaak viel, nog eens duidelijk gemaakt. Maar de vraag is of Van Persie kan accepteren dat hij niet altijd het niveau meer kan halen dat hij gewend is", stelt Avsaroglu op de website van de NOS.

Verder hoopt Feyenoord op een sterk WK van Nicolai Jörgensen. De Deen kon afgelopen winter voor zo'n zeventien miljoen euro naar Newcastle United, maar Feyenoord hield hem binnenboord. "Hij heeft geen goede tweede seizoenshelft gespeeld, al gingen de laatste wedstrijden wel iets beter. De vraag is of clubs nog steeds zo veel geld voor hem willen betalen", laat Avsaroglu weten.

Feyenoord lijkt in ieder geval op zoek te moeten naar een nieuwe spits, maar het is ook de vraag of uitblinker Steven Berghuis zal blijven. Avsaroglu denkt van wel. "Feyenoord wil hem absoluut niet kwijt en Berghuis heeft het naar zijn zin. Hij is voor Feyenoord een van de pijlers waar ze volgend seizoen op willen bouwen." Clubs moeten in ieder geval de absolute hoofdprijs voor hem betalen.

Jones
Op het middenveld lijkt Tonny Vilhena te vertrekken, terwijl de toekomst van Karim El Ahmadi onduidelijk is. Daartegenover staat de komst van Yassin Ayoub. De strijd onder de lat blijft spannend. "Een tijdje terug waren er verhalen dat Feyenoord geïnteresseerd zou zijn in Michel Vorm. Maar op dit moment is Jones onbetwist de eerste doelman. Ik verwacht dat dat volgend seizoen zo blijft."