'Dortmund bereikt akkoord en presenteert volgende week derde trainer in een jaar'

'Dortmund bereikt akkoord en presenteert volgende week derde trainer in een jaar'

07-05-2018 20:02
10

De kans is groot dat Lucien Favre per volgend seizoen de nieuwe trainer van Borussia Dortmund is. Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft de huidige trainer van OGC Nice een persoonlijk akkoord bereikt met de Bundesliga-club.

Het is de bedoeling dat Favre volgende week wordt gepresenteerd als nieuwe trainer, meldt Sky. De zestigjarige Zwitser is akkoord met Dortmund, dat nog wel tot overeenstemming moet komen met Nice. De Franse club is bereid om aan een vertrek van Favre mee te werken, als de voorwaarden goed genoeg zijn. Favre werd door diverse Duitse en Franse media al Dortmund gelinkt, maar nu lijkt de overgang in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan het korte avontuur van Peter Stöger bij Dortmund. De 52-jarige Oostenrijker nam afgelopen winter het stokje over van de ontslagen Peter Bosz, maar heeft de clubleiding er de afgelopen maanden niet van kunnen overtuigen om met hem verder te gaan. Duitse media speculeerden de afgelopen tijd volop over het lot van Stöger, die niet lekker zou liggen bij de spelers van Dortmund.

De Bundesliga is geen onbekend terrein voor Favre. De Zwitserse tacticus was in Duitsland eerder al actief voor Hertha BSC (2007-2009) en Borussia Mönchengladbach (2011-2015). In 2016 koos hij voor Nice. Dit seizoen kon hij een aantal wedstrijden een beroep doen op Wesley Sneijder, die inmiddels niet meer in Frankrijk speelt.