ED: vier PSV-talenten mogelijk verhuurd, 'oplossing' voor Van Ginkel-salaris

ED: vier PSV-talenten mogelijk verhuurd, 'oplossing' voor Van Ginkel-salaris

08-05-2018 07:37
109

De selectie van landskampioen PSV lijkt na de zomer een nieuw gezicht te krijgen. Spelers als Santiago Arias en Hirving Lozano zouden tijdens het WK een transfer af kunnen dwingen, terwijl de Eindhovenaren denken aan het verhuren van vier spelers.

Volgens het Eindhovens Dagblad is het niet ondenkbaar dat de zelf opgeleide spelers Dante Rigo, Sam Lammers, Kenneth Paal en Jordy de Wijs komend seizoen buiten Eindhoven hun minuten gaan maken. De Wijs speelt al anderhalf seizoen op huurbasis voor Excelsior en gaat mogelijk definitief vertrekken uit het Philips Stadion.

De Eindhovenaren hopen bovendien nóg een seizoen over aanvoerder Marco van Ginkel te beschikken, maar moeten afwachten wat Chelsea met de middenvelder van plan is. Wanneer de Londenaren definitief afscheid nemen van de achtvoudig Oranje-international, is het nog maar de vraag of PSV hem kan betalen. Volgens het ED moet de landskampioen in dat geval een 'oplossing' vinden, mogelijk in de vorm van externe financiers.

Daarnaast staan er twee spelers op de nominatie om PSV te versterken. Manchester City-back Angelino heeft zich dit seizoen op huurbasis bij NAC Breda in de Eindhovense kijker gespeeld, maar wordt ook gevolgd door Ajax. Ook FC Groningen-middenvelder Juninho Bacuna staat er goed op bij PSV.