'Nieuwe job lonkt voor Bosz: in beeld als opvolger van nieuwe Dortmund-trainer'

'Nieuwe job lonkt voor Bosz: in beeld als opvolger van nieuwe Dortmund-trainer'

08-05-2018 09:15
29

Peter Bosz is één van de trainers op het kandidatenlijstje van OGC Nice. Dat melden Franse media dinsdag. De Ligue 1-ploeg lijkt op zoek te moeten naar een nieuwe coach, nu Lucien Favre zo goed als zeker de overstap maakt naar uitgerekend Borussia Dortmund. 

Maandagavond schreef het Duitse Sky dat de zestigjarige Favre een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Dortmund. Waarschijnlijk wordt de voormalig succescoach van Borussia Mönchengladbach volgende week gepresenteerd. In Dortmund is Favre de opvolger van Peter Stöger. Hij moet vertrekken. 

Afgelopen winter nam Stöger het stokje over van Bosz. Na een dramatisch reeks in de Bundesliga én in de Champions League werd Bosz in december door BVB op straat gezet. Hij had een halfjaar eerder de overstap gemaakt van Ajax naar de Duitse topclub. 

Inmiddels is Bosz op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij Nice zou hij hoog op de verlanglijst staan, evenals Eduardo Berizzo. Overigens werd Bosz afgelopen week ook nog kort gelinkt aan sc Heerenveen. De coach werd gesignaleerd in Friesland