Willem II wordt niet blij van FC Twente-bericht: Er ligt een overeenkomst

Willem II wordt niet blij van FC Twente-bericht: "Er ligt een overeenkomst"

08-05-2018 14:55
63

Willem II-directeur Berry van Gool is onaangenaam verrast door het nieuws dat FC Twente níet van plan is om te voldoen aan een zogenaamde schadeloosstelling die twee jaar geleden is afgesproken met clubs uit de Eredivisie. "Afspraak is afspraak", zegt Van Gool dinsdagmiddag. 

Volgens onder meer De Telegraaf heeft het gedegradeerde Twente deze week een brief rondgestuurd waarin het aangeeft niet langer te willen voldoen aan een compensatieregeling. Omdat andere Eredivisie-ploegen jarenlang sportief benadeeld zouden zijn door Twente, werd door toenmalig directeur Onno Jacobs afgesproken dat er een slordige 1,5 miljoen euro zou worden verdeeld. Twente is nu van plan om z'n keutel in te trekken

"Dat zou bijzonder zijn. Afspraak is afspraak en wat mij betreft ligt er een overeenkomst", zegt Van Gool in gesprek met het Brabants Dagblad. Hij moet nog goed naar de zaak kijken. "Eerst wil ik even goed zijn wat FC Twente nou precies voor stukken over dit onderwerp heeft aangeleverd voor de vergadering voordat ik er dieper op in ga."

Komende week heeft de Eredivisie CV een bijeenkomst gepland. Daarin wordt onder meer de Twente-situatie besproken.