Ajax komt met verklaring: 'Wat ons betreft moet Twente de afspraak nakomen'

Ajax komt met verklaring: 'Wat ons betreft moet Twente de afspraak nakomen'

08-05-2018 21:22
101

Ajax is niet blij met FC Twente, dat heeft laten weten niet te willen voldoen aan de schadeloosstelling die twee jaar geleden is afgesproken. Voormalig Twente-directeur Onno Jacobs wilde de Eredivisie-clubs compenseren vanwege het financiële wanbeleid waar de Tukkers jarenlang van geprofiteerd hebben. 

Er werd afgesproken dat Twente 1,4 miljoen euro zou verdelen. Dat wil Twente nu ineens niet meer betalen. "Wat ons betreft moet FC Twente de betalingsafspraak nakomen, alleen voelen we wel mee met hun situatie nu de degradatie een feit is", laat Ajax in een verklaring weten, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

"Ze zijn in een hele andere situatie terecht gekomen. Er zijn oplossingen denkbaar waarbij ze hun financiële verplichtingen nakomen, maar op een andere manier dan nu is afgesproken. Je moet als clubs onderling ook bereid zijn elkaar te helpen als dat nodig is."

De meeste Eredivisie-clubs wachten de ECV-vergadering van woensdag af om het standpunt van Twente aan te horen, maar Ajax heeft alvast een verklaring afgegeven. 

Lees ook'Eredivisie-clubs verontwaardigd: FC Twente stuurt brief en weigert te betalen'