'Als dat niet lukt, kom ik misschien nóg wel een keer terug naar de Eredivisie'

'Als dat niet lukt, kom ik misschien nóg wel een keer terug naar de Eredivisie'

09-05-2018 14:18
26

Cracovia Krakow, VfL Wolfsburg, PEC Zwolle, Wolfsburg, PEC, Wolfsburg, 1. FC Kaiserslautern, FC Twente, Leeds United en FC Utrecht: Mateusz Klich heeft op 27-jarige leeftijd al de nodige clubs versleten. De Poolse middenvelder is blij dat hij steeds een doorstart kan maken in de Eredivisie.

FC Utrecht huurt Klich in de tweede seizoenshelft na een mislukt halfjaar bij Leeds United. In de Domstad is hij weer basisspeler. "Ik heb mezelf een paar keer uitgedaagd op een hoger niveau. En als het niet lukt zoals ik voor ogen had, doet de Eredivisie me altijd weer goed", verklaart hij in Voetbal International.

"Het voetbal dat hier wordt gespeeld past bij me en ik ben inmiddels een bekende speler in Nederland. De mensen weten wat ze aan me hebben, ik hoef me niet meer helemaal opnieuw te bewijzen. Dus toen afgelopen winter duidelijk was dat ik weg moest bij Leeds, was Nederland voor mij een natuurlijke oplossing."

Na dit seizoen keert Klich weer terug naar Leeds. "Ik kijk uit naar een nieuwe kans bij Leeds, die ga ik ook krijgen. Mijn contract loopt nog twee jaar door en de club wil me graag terug. (...) En als dat niet lukt? Ja, dan kom ik misschien nóg wel een keer terug naar de Eredivisie."