'FC Barcelona houdt uitverkoop: acht spelers mogen vertrekken uit Camp Nou'

'FC Barcelona houdt uitverkoop: acht spelers mogen vertrekken uit Camp Nou'

09-05-2018 16:13
28

FC Barcelona kroonde zich dit seizoen met een straatlengte voorsprong al tot kampioen van de Primera Division, maar dat betekent niet dat de Catalanen op hun lauweren rusten. De clubleiding wil deze zomer flink door selecteren.

Volgens Diario Sport mogen tot wel acht spelers uitkijken naar een nieuwe werkgever. Lucas Digne, André Gomes, Paco Alcacer, Rafinha, Denis Suarez en Aleix Vidal hebben niet aan de verwachtingen voldaan in Camp Nou. Daarnaast worden jeugdproducten Munir en Gerard Deulofeu waarschijnlijk betrokken bij Operación Salida.

Hoewel de twee een goede beurt maken op huurbasis bij respectievelijk Deportivo Alavés en Watford, lijken ze niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. Net als bij de andere zes lijkt een transfer reëel als Barcelona een goed bod ontvangt.

Gomes is van de groep verreweg de duurste aankoop geweest. Hij kwam in de zomer van 2016 voor een basisbedrag van 37 miljoen euro over van Valencia. Voor Alcacer werd dertig miljoen overgemaakt naar de sinaasappelstad. Rafinha speelt momenteel op huurbasis bij Internazionale en kan bij die club blijven. De Italianen vinden de afkoopsom van 35 miljoen wel te hoog.

Dat Barcelona naar de toekomst kijkt werd woensdagochtend al duidelijk. Frenkie de Jong maakt in de zomer van 2019 de overstap naar de Spaans kampioen, meldde Mundo Deportivo.