'De Jong blijft Ajax voorlopig trouw en maakt in 2019 overstap naar Barcelona'

'De Jong blijft Ajax voorlopig trouw en maakt in 2019 overstap naar Barcelona'

09-05-2018 08:23
64

Frenkie de Jong wordt de eerste versterking van FC Barcelona voor het seizoen 2019/2020. Dat meldt El Mundo Deportivo. De twintigjarige middenvelder zal eerst nog een jaar rijpen in Amsterdam.

De Jong wordt de laatste weken nadrukkelijk gelinkt aan Barcelona, dat in hem en Matthijs de Ligt een goede versterking voor de toekomst ziet. In de woensdageditie van El Mundo Deportivo staat dat De Jong in de zomer van 2019 naar Camp Nou moet komen.

Wedden

Meer odds

Met de komst van de twintigjarige Ajacied wil Barcelona de selectie een verjongingskuur geven. Ernesto Valverde, trainer van de Spaanse kampioen, heeft onder meer de beschikking over Ivan Rakitic (30), Sergi Busquets (29) en Paulinho (29). Bovendien neemt Andrés Iniesta na dit seizoen afscheid.

Met dat in ogenschouw heeft Barcelona volgens El Mundo Deportivo een move gemaakt voor De Jong. De club heeft 'verschillende lijntjes' met de directe omgeving van de Ajacied en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun. Door nu al toe te slaan, wil Barcelona voorkomen dat De Jong bij een andere club tekent.

Opvallend is dat de De Jong zélf het initiatief zou hebben genomen om nog een jaar te wachten, met de belofte dat hij zijn keuze voor Barça heeft gemaakt. De Catalaanse grootmacht is tijdens meerdere bezoekjes aan wedstrijden van Ajax onder de indruk geraakt van De Jong.