'Een eventueel vertrek bij Ajax moet dan maar een jaartje worden uitgesteld'

'Een eventueel vertrek bij Ajax moet dan maar een jaartje worden uitgesteld'

10-05-2018 12:44
34

Door zijn zware knieblessure komt Joël Veltman in 2018 niet meer in actie voor Ajax. De ambitie om een stap te maken in het buitenland, zet hij daarom in de ijskast.

"Het is nooit een goed moment om zo'n blessure te krijgen", reageert Veltman bij Ajax TV. "Aan het einde van het seizoen, met alles wat nog zou komen... Je weet het natuurlijk nooit en er was nog niks aan de gang, maar een eventuele overstap moet dan maar een jaartje worden uitgesteld."

De Ajax-aanvoerder ziet ook voordelen. Als tiener raakte hij al eens zwaar geblesseerd en daar werd hij een stuk wijzer van. "Mentaal word je er zo sterk van, fysiek ook. Ik hoop dat ik nu weer een goede stap kan maken op mentaal gebied."

"Ik voelde meteen dat het mis was", gaat Veltman terug naar het moment dat hij geblesseerd raakte. VVV-spits Ralf Seuntjens gaf hem een beuk, waarna de Ajacied zijn knie verdaaide. "Hij heeft me nog wel een appje gestuurd. Dat vond ik wel mooi, meer hoef en kun je ook niet doen. Het was misschien een beetje lomp, maar het blijft een contactsport."