Geruchten rond Dolberg: Het was de eerste keer dat zoiets bij mij gebeurde

Geruchten rond Dolberg: "Het was de eerste keer dat zoiets bij mij gebeurde"

10-05-2018 20:27
39

Na een fantastisch seizoen stond Kasper Dolberg in de belangstelling van veel Europese clubs. Dat vond de twintigjarige Ajacied vreemd om te zien.

"Het was de eerste keer dat zoiets bij mij gebeurde. Het stond vrijwel overal, dus het was onmogelijk om er niets van mee te krijgen", zegt Dolberg tegen Ajax TV. "Daar moest ik mee omgaan. Ik wist dat ik bij Ajax wilde blijven, dus het was best gek om dat allemaal te zien en dat soort dingen over jezelf te lezen. Het voelde eigenlijk alsof het allemaal over iemand anders ging. Uiteindelijk denk ik niet dat het invloed had op m'n spel."

Dolberg presteerde dit seizoen, mede door een lange blessure, een stuk minder dan vorig seizoen. De reden? "Dat is moeilijk te zeggen. Vorig jaar had ik een paar goede spelers om me heen die er nu niet meer zijn. Dit jaar waren er ook goede spelers met Neres en Kluivert, maar dat zijn toch andere types dan de spelers van vorig seizoen. Daar moest ik aan wennen. Het is moeilijk te zeggen wat er precies is gebeurd of wat het verschil was. Het zal gewoon beter moeten."

Al met al weet Dolberg wat hem volgend seizoen te wachten staat. "Het was een moeilijk seizoen. Dat gold voor het hele team, maar ook voor mij persoonlijk. Met mijn slechte start..Ik had het voor mijn blessure natuurlijk beter willen doen. Dat had ik graag gewild. Dat had gewoon gemoeten. Daar ben ik niet blij mee en dat moet volgend seizoen beter. Mijn blessure op zich was heel lastig. De eerste grote blessure in mijn nog korte carrière."