'Ajax en PSV in de wachtkamer: Mount sluit mogelijk aan bij hoofdmacht Chelsea'

'Ajax en PSV in de wachtkamer: Mount sluit mogelijk aan bij hoofdmacht Chelsea'

11-05-2018 11:35
58

De uitstekende prestaties van Mason Mount bij Vitesse zijn ook zijn werkgever Chelsea opgevallen. De Londense club overweegt om de negentienjarige middenvelder door te schuiven naar de hoofdmacht, meldt The Sun.

Mocht Mount het eerste elftal van Chelsea gaan versterken, dan zijn een transfer en een nieuwe verhuurperiode van de baan. Dat is slecht nieuws voor Ajax en PSV, die de Engelsman vast willen leggen. Daarnaast informeerden Sporting Portugal en tal van clubs uit de Premier League en het Championship bij Chelsea over een eventuele huurdeal, weet de boulevardkrant.

Met de nodige veranderingen in aantocht op Stamford Bridge, lijkt Mount dus evenwel zijn kans te krijgen. De middenvelder scoorde woensdag nog drie keer in het play-offduel van Vitesse met ADO Den Haag (2-5). Daarmee staat de teller op twaalf goals en negen assists in dertig competitieduels. Hij ligt nog tot medio 2021 vast bij Chelsea.

Mount hield zich onlangs op de vlakte over zijn toekomst. "Of Ajax een goede club voor me zou zijn? Ik weet het niet. Ik moet eerst het seizoen afmaken. Dan zien we wel wat er daarna gebeurt", liet hij onder meer weten.