Ajax-trio 'zonder charisma' neergesabeld: 'Aan de presentatie mankeert nogal wat'

Ajax-trio 'zonder charisma' neergesabeld: 'Aan de presentatie mankeert nogal wat'

12-05-2018 10:16
63

Wim Kieft is niet bepaald onder de indruk van het charisma van de Ajax-uithangborden. Algemeen directeur Edwin van der Sar, technisch directeur Marc Overmars en trainer Erik ten Hag vormen een weinig imposant trio als het hun voorkomen betreft, vindt Kieft. 

'Voor iemand met charisma valt er bij Ajax een wereld te winnen', begint Kieft in De Telegraaf. 'Ga maar na met directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars en trainer Erik ten Hag. Je kan nog zo’n goede keeper, voetballer of trainer zijn; met charisma word je geboren. Aan de presentatie van het trio mankeert nogal wat.'

Zelfs al zouden de drie topprestaties leveren, dan nog is het plaatje volgens Kieft niet compleet. 'Van der Sar is een goede kerel, geen glibber, hij vertegenwoordigt Ajax waardig, met respect en is integer, maar communicatief niet de sterkste. Overmars en Ten Hag komen nog slechter over en kunnen niet normaal communiceren. Het gemis aan charisma betekent tevens dat de gunfactor ontbreekt bij publiek, pers en ook intern bij Ajax staan ze niet op de banken voor het trio.'

'Iemand als Ten Hag is best een goede trainer, maar als prestaties uitblijven dan komt de nadruk te leggen op zijn presentatie, hoe hij erbij staat, zijn rare taalvondsten en schorre stem.' Ten Hag wordt sinds zijn aanstelling bij Ajax regelmatig bekritiseerd om zijn mediaoptredens. 

'Of je het wilt of niet in deze tegenwoordige tijd is communiceren gewoon een belangrijk onderdeel als je zulke belangrijke functies bij een voetbalclub bekleedt. Je gunt de top van Ajax een beetje meer Leo Beenhakker of Michael van Praag', aldus Kieft.