Guardiola praat over situatie De Ligt en Kluivert: Moeilijk om nee te zeggen

Guardiola praat over situatie De Ligt en Kluivert: "Moeilijk om nee te zeggen"

13-05-2018 13:51
34

Pep Guardiola kan niet zeggen of het te vroeg is voor Matthijs de Ligt en Justin Kluivert om Ajax te verlaten. De succesvolle manager van Manchester City geeft desgevraagd zijn lezing aan Ziggo Sport.

"Het is moeilijk voor mij om advies te geven", reageert Guardiola. Het is volgens hem niet zo zwartwit. "Het ene kind is het andere niet, dus... Achttien of negentien jaar is natuurlijk jong, maar je weet niet wat nu de juiste omgeving voor ze is."

Volgens de City-manager spelen meer factoren een rol. "Het is natuurlijk moeilijk om nee te zeggen tegen die grote clubs met goede salarissen en contracten. Spelers zijn bang kansen te laten lopen en dan in Nederland te moeten blijven, terwijl de sterkste competities in Engeland, Spanje, Italië en Duitsland zijn. Het is niet makkelijk voor ze, maar voor iedereen is het anders."

De Ligt wordt de laatste maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een zomertransfer naar Manchester City. Hij zou in beeld zijn als opvolger van John Stones. Kluivert wordt vooral gelinkt aan Manchester United, terwijl een overstap naar de Serie A ook tot de mogelijkheden behoort.