'De Ligt moet Belgische routinier opvolgen: Ajax krijgt bod van 57 miljoen euro'

'De Ligt moet Belgische routinier opvolgen: Ajax krijgt bod van 57 miljoen euro'

06-05-2018 07:05
172

Matthijs de Ligt staat ook in het buitenland volop in de schijnwerpers. Dit weekend wordt de achttienjarige verdediger van Ajax gelinkt aan Manchester City en Juventus.

Volgens The Mirror is Manchester City bereid om 57 miljoen euro te betalen voor De Ligt. De Engelse kampioen ziet in de Oranje-international de natuurlijke opvolger van Vincent Kompany. De Belg mag zondag voor de derde keer in zeven seizoenen de Premier League-trofee omhoog houden, maar manager Pep Guardiola heeft twijfels over zijn blessuregevoeligheid.

"We missen hem wanneer hij niet fit is. Als hij fit is, is hij een van de beste centrale verdedigers die ik in mijn leven heb gezien. Maar zijn probleem is om fit te blijven", laat de Spanjaard weten. Guardiola kan verder nog beschikken over John Stones, Nicolas Otamendi en Aymeric Laporte, die in januari voor 65 miljoen overkwam van Athletic Bilbao.

De Ligt wordt desondanks als zo'n groot talent gezien dat City hem niet wil mislopen. De Ajacied mag zich volgens de boulevardkrant ook in de belangstelling verheugen van Arsenal, FC Barcelona en Bayern München. Van die drie lijkt de Duitse grootmacht het meest serieus. City vertrouwt er evenwel op dat de kans om met Guardiola te werken de doorslag geeft.

Juventus
Ondertussen zou er ook vanuit Italië belangstelling zijn. Juventus heeft De Ligt op een lijst met potentiële aankopen voor de defensie gezet, meldt Tuttosport. Hij verkeert in gezelschap van Atlético Madrid-duo Diego Godin en Jose Maria Gimenez en Toby Alderweireld van Tottenham Hotspur.