FC Emmen houdt stand tijdens spektakelstuk in Nijmegen en plaatst zich voor finale

FC Emmen houdt stand tijdens spektakelstuk in Nijmegen en plaatst zich voor finale

13-05-2018 16:27
107

FC Emmen heeft zich ten koste van NEC geplaatst voor de finale van de play-offs voor promotie. Op bezoek in Nijmegen ging Emmen zondagmiddag hard onderuit (4-1), maar die uitslag bleek voldoende na de 4-0 zege tijdens het heenduel van enkele dagen geleden. 

Zelfs de bekritiseerde NEC-trainer Pepijn Lijnders leek voor aanvang van de return in het Goffertstadion niet te geloven in Het Wonder van Nijmegen. Toch hing al na tien minuten een sensatie in de lucht: Anass Achahbar scoorde in vijfde én in de elfde minuut. De hoop van spelers, staf en fans werd daarna weer snel de grond ingeboord. Alexander Bannink maakte van dichtbij de 2-1.

Vanaf dat moment wist de thuisploeg dat er sowieso nog vier keer gescoord moest worden. Al vòòr de pauze lukte het NEC om er twee te maken. Frank Sturing tekende in de 43e minuut voor de 3-1 en kort daarna schoot de zeventienjarige Ole Romeny binnen. 

Voor Lijnders en co. resteerden er nog 45 minuten om te stunten en de finale van de play-offs te bereiken. Dat lukte niet, want Emmen slaagde er - soms met kunst- en vliegwerk - in om het doel schoon te houden. Grote vraag is nu wat er met Lijnders gaat gebeuren. Emmen neemt het volgende week in de finale op tegen Sparta of FC Dordrecht. Een plek in de Eredivisie staat op het spel.