'Ajax kijkt rond in Mexico: vijfvoudig international (21) in beeld'

'Ajax kijkt rond in Mexico: vijfvoudig international (21) in beeld'

14-05-2018 09:20
66

Ajax heeft een oogje op César Montes. Dat meldt het Zuid-Amerikaanse Noticias de Futbol. Montes is een 21-jarige verdediger van de Mexicaanse topclub Monterrey.

Montes, die voornamelijk in het centrum van de defensie speelt, maakte drie jaar geleden zijn debuut in de Mexicaanse competitie. Afgelopen jaar speelde de rechtspoot zijn eerste interland. Inmiddels is Montes vijf keer uitgekomen voor zijn vaderland. Mogelijk maakt hij deel uit van de WK-selectie van El Tri.

De 1 meter 93 lange Montes ligt bij Monterrey vast tot de zomer van 2020. Het is duidelijk dat Ajax in de jacht op versterkingen nadrukkelijk rondkijkt in Zuid-Amerika. De nummer twee van de Eredivisie is ook bezig met de komst van Lisandro Magallan (Boca Juniors) en - als alternatief - Fabian Balbuena (Corinthians)

Afgelopen week liet Ajax-trainer Erik ten Hag duidelijk blijken dat de Amsterdamse defensie versterkt moet worden in de zomer. Nick Viergever en Mitchell Dijks verlaten de club, Joël Veltman is zwaargeblesseerd en Matthijs de Ligt verkast mogelijk naar het buitenland.