Utrecht-trainer De Jong bevestigt interesse: 'Hij is een hartstikke goede speler'

Utrecht-trainer De Jong bevestigt interesse: 'Hij is een hartstikke goede speler'

14-05-2018 18:07
18

FC Utrecht wil na de transfer van Zakaria Labyad naar Ajax de transfermarkt op. Simon Gustafson is een belangrijke kandidaat om de selectie van de Domstedelingen te versterken, vertelt trainer Jean-Paul de Jong.

De 23-jarige Zweed heeft nog een contract voor een jaar bij Feyenoord. Hij speelde dit seizoen op huurbasis voor Roda JC, waarvoor hij in 33 competitieduels tien keer scoorde en zes assists gaf. Desondanks kon Gustafson niet voorkomen dat de Limburgers uit de Eredivisie degradeerden.

Gustafson kondigde al aan dat hij niet terugkeert bij Feyenoord. De aanvallende middenvelder mag zich in ieder geval in de belangstelling van FC Utrecht verheugen, zoals maandagochtend al werd gemeld. "Hij is een hartstikke goede speler", reageert De Jong in gesprek met FOX Sports.

"Aan het einde van het seizoen kijk je naar versterkingen voor komend seizoen", zegt de oefenmeester. "De scouting heeft zijn werk gedaan en heeft veel spelers in het vizier. En een van die spelers is inderdaad Gustafson. Het is een speler met heel veel creativiteit, maar voor ons is het nu vooral belangrijk om te kijken naar de spelers die we nu hebben en die het morgen moeten gaan doen."

In de finale van de play-offs speelt Utrecht dinsdagavond tegen Vitesse.

Lees ookKogel is door de kerk: Labyad zet handtekening onder vierjarig contract bij Ajax