Kogel is door de kerk: Labyad zet handtekening onder vierjarig contract bij Ajax

Kogel is door de kerk: Labyad zet handtekening onder vierjarig contract bij Ajax

14-05-2018 16:35
203

Zakaria Labyad mag zich definitief speler van Ajax noemen. De 25-jarige aanvaller zette maandag zijn handtekening onder een vierjarig contract, meldt de Amsterdamse club. Hij komt voor naar verluidt zeven miljoen euro over van FC Utrecht.

De overgang van Labyad hing al enige tijd in de lucht. Voor de voormalige PSV'er betekent het een weerzien met trainer Erik ten Hag, onder wie hij in de Domstad al speelde. Met elf goals en acht assists heeft Labyad dit seizoen een belangrijk aandeel gehad in het succes van FC Utrecht in de Eredivisie. Hij speelde in totaal anderhalf seizoen voor de subtopper.

Wedden

Meer odds

Labyad vertrok in 2012 bij PSV en was vervolgens actief bij Sporting Lissabon, Vitesse en Fulham. Met Utrecht heeft hij nog wel twee belangrijke wedstrijden voor de boeg. De aanvaller hoopt op tijd fit te zijn om in actie te kunnen komen in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Vitesse.

Ook FC Utrecht maakt melding van de transfer. "Het boek dat FC Utrecht en Zakaria Labyad samen hebben geschreven is een succesverhaal geworden. Daaraan hopen we deze week een mooi, passend hoofdstuk te kunnen toevoegen. Zakaria is er alles aan gelegen om in deze finaleweek nog belangrijk te zijn voor FC Utrecht", meldt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.