Promes lijkt afscheid te nemen, maar krijgt kritiek: 'Leider in krantenartikelen'

Promes lijkt afscheid te nemen, maar krijgt kritiek: 'Leider in krantenartikelen'

14-05-2018 18:32
9

Quincy Promes heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Spartak Moskou gespeeld. De topscorer van de Russische competitie bedankte zondag uitgebreid het thuispubliek en maakte met zijn kinderen een ereronde langs de aanhang.

Toch was niet alles zonneschijn voor Promes. De Oranje-international gaf met Spartak in de bewogen stadsderby tegen Dinamo Moskou (0-1) directe kwalificatie voor de Champions League uit handen. Spartak is nu veroordeeld tot de voorrondes. Dat kwam Promes op veel kritiek te staan, aangezien hij in aanloop naar het duel nog vol zelfvertrouwen sprak over zijn prestaties bij zijn club.

"Promes is het aan zijn stand verplicht het team te leiden, hij heeft meer ervaring dan anderen. Maar hij was alleen de leider in krantenartikelen. Dat moet hij op het veld ook zijn", zegt voormalig Manchester United-speler en analist Andrei Kanchelskis, geciteerd door Voetbal International. "Als Quincy tegen Dinamo drie keer had gescoord, zou je hem een leider kunnen noemen."

De 26-jarige aanvaller eindigde het seizoen op vijftien goals voor Spartak. Hij heeft een contract tot medio 2021 in Moskou. Overigens was hij na afloop betrokken bij een opstootje.