Bijltjesdag in Premier League: Moyes vertrekt na mislukt seizoen in Londen

Bijltjesdag in Premier League: Moyes vertrekt na mislukt seizoen in Londen

16-05-2018 13:25
9

Bijltjesdag in de Premier League. Kort na het ontslag van Sam Allardyce (Everton) is ook het vertrek van David Moyes bij West Ham United naar buiten gekomen. De 55-jarige Schot stond sinds november aan het roer bij The Hammers. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. 

West Ham heeft het vertrek van Moyes inmiddels bevestigd. De afgelopen jaren versleet de manager de ene na de andere club. In april 2014 werd Moyes ontslagen door Manchester United, dat hem niet veel eerder pas had aangesteld. Daarna werkte de oefenmeester relatief kort bij Real Sociedad en Sunderland. Met die laatste club degradeerde hij afgelopen seizoen uit de Premier League.

Met de komst van onder meer Marko Arnautovic hoopte West Ham United dit seizoen hoge ogen te gooien. De Londense formatie verkeerde echter het gehele seizoen in het rechterrijtje. Dat kostte Slaven Bilic na enkele maanden de kop. 

Onder zijn opvolger Moyes ging het niet veel beter. Pas tijdens de 37e speelronde stelde West Ham lijfsbehoud definitief veilig. Naast Moyes verlaten ook assistenten Alan Irvine, Stuart Pearce en Billy McKinlay de club. 

Lees ook: 'Dankbaar' Everton neemt met onmiddellijke ingang afscheid van 'Big Sam'