PSV wacht hectische transferzomer na vertrek Brands: Kleven geen risico's aan

PSV wacht hectische transferzomer na vertrek Brands: "Kleven geen risico's aan"

17-05-2018 09:59
72

PSV stelt op zijn vroegst in het najaar een opvolger van Marcel Brands aan. Dat laat algemeen directeur Toon Gerbrands doorschemeren in De Telegraaf. De komende drie maanden vangen John de Jong, Phillip Cocu en Frank Arnesen het vertrek van Brands naar Everton op.

PSV wordt in de komende, hectische transferzomer dus geleid zonder technisch manager. "Daar kleven wat ons betreft geen risico's aan", reageert Gerbrands in De Telegraaf. "Met hoofdtrainer Phillip Cocu, hoofdscout John de Jong en rvc-lid Frank Arnesen is er heel veel voetbalkennis aanwezig. De situatie was heel anders geweest als Marcel drie maanden geleden zou zijn vertrokken. Nu ligt alles klaar."

Meerdere spelers van PSV staan op de nominatie om een stap hogerop te maken, waaronder Santiago Arias en Hirving Lozano. De twee PSV'ers werden woensdag nog gelinkt aan Valencia. Gerbrands: "We werken hier met een heel duidelijke structuur. De scenario's kennen we. Gaat plan-A niet door, dan staat B klaar."

"Voor het werk van de scouting geldt hetzelfde. Daar heeft Marcel een heel grote rol in gespeeld. De komende drie maanden gaan we alle voetbalexpertise die we in huis hebben mobiliseren. Na 31 augustus komt er een nieuwe fase en gaan we evalueren", besluit de PSV-directeur.

Lees ook: 'Brands krijgt 100 miljoen en fors salaris bij Everton; club hoopt op Raiola'