'Hij heeft zijn opleiding genoten bij Ajax en was toe aan een volgende stap'

'Hij heeft zijn opleiding genoten bij Ajax en was toe aan een volgende stap'

17-05-2018 14:11
47

In navolging van Samir Ben Sallam verruilt ook Ibrahim El Kadiri (archieffoto) Ajax voor FC Utrecht. De zestienjarige Marokkaanse Nederlander heeft een contract voor drie jaar getekend bij de club uit de Domstad. 

Dat meldt FC Utrecht donderdagmiddag via de officiële kanalen. De aanvallend ingestelde middenvelder sluit aan bij de Utrecht-talenten van Onder 19, maar mag ook nog wedstrijden spelen voor Onder 17. Jelle Goes, hoofd jeugdopleiding van FC Utrecht, is lyrisch over El Kadiri. "Hij is 16 jaar en dat hij ondanks die leeftijd al wordt toegevoegd aan de O19-kern, geeft natuurlijk wel iets aan."

"Ibrahim heeft zijn opleiding tot nu toe genoten bij Ajax en was toe aan een volgende stap. Wij zijn er blij mee dat hij die bij ons zet", aldus Goes. Ook directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is verheugd. "Ibrahim is een aanvallend ingestelde speler, die over scorend vermogen beschikt. Hij kan zowel vanaf de flank als achter de spitsen spelen."

Eerder op de dag maakte Utrecht al de transfer van Ben Sallam wereldkundig. Ook de zestienjarige Ben Sallam komt over uit de jeugdopleiding van Ajax. Kortgeleden bewandelde Ajax-talent Giovanni de la Vega dezelfde weg.