Heerenveen wil nieuwe spits, doelman en middenvelder: 'Rond eigen spelers rustig'

Heerenveen wil nieuwe spits, doelman en middenvelder: 'Rond eigen spelers rustig'

18-05-2018 08:39
34

Morten Thorsby kan zijn contract bij sc Heerenveen verlengen. De Friezen willen de ontwikkeling van de 22-jarige middenvelder belonen, meldt Voetbal International.

De huidige verbintenis van Thorsby loopt medio 2019 af. De Noor is al sinds het seizoen 2014/'15 actief in het Abe Lenstra Stadion, maar werd dit seizoen een vaste basisspeler.

Heerenveen richt zich in afwachting van de belangstelling voor eigen spelers op de komst van een spits. Door het aanstaande vertrek van Reza Ghoochannejhad heeft de Friese club alleen Henk Veerman over voor die positie. Ook een reservedoelman is noodzakelijk na het vertrek van Wouter van der Steen. Bovendien overweegt Heerenveen een vervanger voor de geblesseerde Stijn Schaars te halen. Meevaller is dat doelman Warner Hahn bij de start van de voorbereiding weer aansluit.

"Rond onze eigen spelers is het nu relatief rustig", zegt technisch manager Gerry Hamstra. "Maar iedereen kan zo een aantal spelers aanwijzen voor wie belangstelling op gang kan komen." In de tot 2019 lopende contracten van Arber Zeneli en Yuki Kobayashi heeft Heerenveen nog een optie voor een extra jaar. De begeerde Denzel Dumfries ligt zelfs vast tot 2021. Laatstgenoemde staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV.