Overmars niet bereid Ajax-tieners te verkopen: Dan kan Ajax beter stoppen

Overmars niet bereid Ajax-tieners te verkopen: "Dan kan Ajax beter stoppen"

18-05-2018 12:34
117

Ajax gaat geen spelers van achttien of negentien jaar verkopen. Dat stelt directeur spelersbeleid Marc Overmars, die onder druk staat door het nakende vertrek van een aantal Ajacieden.

"Geld is echt geen thema", reageert Overmars bij Ajax Inside. Toch werd Davinson Sánchez een jaar geleden voor 42 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. "Sánchez was 21, maar jongens van 18 of 19, weet je wel..."

De Ajax-directeur verwijst naar de situatie met Arek Milik, die twee jaar geleden voor 32 miljoen euro naar Napoli ging. "Het was ook niet goed om Sánchez te laten gaan. Alleen soms gebeurt het alsnog, zoals ook met Milik. We hebben uitgesproken dat hij moest blijven en toch is het gebeurd."

Overmars is echter niet bereid mee te werken aan een vertrek van jonge talenten. "Als wij spelers van 18 al gaan verkopen, dan kan Ajax beter stoppen en de jeugdopleiding ook dicht doen. Want waar zijn we dan mee bezig?"

Justin Kluivert (19) bevestigde donderdagavond in een openhartig interview met de Volkskrant dat hij zijn contract bij Ajax niet gaat verlengen. Daarnaast dreigen onder meer Matthijs de Ligt en André Onana te vertrekken uit Amsterdam.