NEC-uitblinker wil vertrekken: Er is interesse. Van clubs uit de Eredivisie

NEC-uitblinker wil vertrekken: "Er is interesse. Van clubs uit de Eredivisie"

19-05-2018 11:31
20

Arnaut Groeneveld wil graag een nieuwe stap maken in zijn carrière. De uitblinker van NEC heeft een contract tot 2020, maar hoopt op een mooie zomerse transfer, zo zegt hij in gesprek met het Brabants Dagblad

"Er is interesse. Van clubs uit de Eredivisie", zegt de 21-jarige aanvaller. "Maar ook van clubs uit het buitenland. Voorlopig is er nog niets concreet. Ik ga er zeker op in als een club zich meldt die me als voetballer verder kan helpen. Ik zie de Europese top als mijn eindbestemming."

Waar veel jonge voetballers zich aangetrokken voelen door het grote geld, geldt dat niet voor Groeneveld. "Die obsessie heb ik niet. Als ik een mooi contract krijg bij een grote club kan ik de mensen om me heen die het verdienen nog meer ondersteunen. Ik kan er dan voor waken dat mijn jongste zusje niet hetzelfde meemaakt als ik. Maar het gaat ook om de eer en de trots. Dat mijn ouders en mijn vrienden trots op me zijn is een heel belangrijke drijfveer", aldus Groeneveld. 

Eerder werd onder meer AZ gelinkt aan de talentvolle jeugdinternational. In Alkmaar wordt hij gezien als de ideale opvolger van Alireza Jahanbakhsh.