Veelbesproken Higler houdt poot stijf: Gebeurt tien keer per wedstrijd

Veelbesproken Higler houdt poot stijf: "Gebeurt tien keer per wedstrijd"

20-05-2018 17:44
63

Hét moment van de clash tussen Sparta en FC Emmen (1-3) van zondagmiddag was waarschijnlijk een curieuze beslissing van scheidsrechter Dennis Higler. Hij besloot géén penalty te geven na een vermeende overtreding op Fred Friday. Na afloop bleef Higler achter zijn beslissing staan. 

Na het incident raadpleegde Higler videoscheidsrechter Kevin Blom. "Je spreekt voor het duel met elkaar af wat we gaan doen in zo'n situatie. Kevin gaf aan dat het voor hem te weinig was voor een strafschop, daarna ben ik de beelden gaan bekijken", aldus de arbiter in gesprek met FOX Sports. 

"Je krijgt de situatie vanuit verschillende hoeken te zien, dat is een voordeel. Maar ook na het zien van de beelden vind ik het nog steeds geen penalty. Ik vind het te weinig voor een strafschop. Het is een mannelijke pot voetbal, dit soort duels gebeurt tien keer per wedstrijd. Dan fluit ik er ook niet voor, het zou gek zijn als ik er dan wél voor fluit als het in het strafschopgebied gebeurt."

Higler vindt het jammer dat er nu opnieuw veel discussie ontstaat over het gebruik van de videoscheids. "Hij is er is heel duidelijk om zwart-witmomenten eruit te halen. Dat het op dit moment een discussie is, begrijp ik wel. Maar deze discussie had je óók gehad als we geen videoscheidsrechter hadden."

Lees ook: Higler en VAR in de fout: 'Hij zal na afloop wel weer met een mea culpa komen'