'VVV raakt veelbesproken Thy kwijt en richt pijlen op getergde PSV-spits'

'VVV raakt veelbesproken Thy kwijt en richt pijlen op getergde PSV-spits'

21-05-2018 22:35
44

VVV-Venlo neemt definitief afscheid van Lennart Thy. De Duitse spits wordt niet nog een seizoen gehuurd van Werder Bremen. Wel hebben de Venlonaren al een opvolger in beeld: Sam Lammers (21) moet op huurbasis overkomen van PSV. 

Dat meldt Dagblad de Limburger maandagavond. Thy werd dit seizoen gehuurd van de Bundesliga-club en dat ging met overwegend succes. Binnen de lijnen deed Thy het degelijk met zeven doelpunten en vijf assists, maar vooral buiten het veld maakte de Duitser indruk. Hij verliet VVV voor een week om stamcellen te doneren, waarmee hij een leven redde. Thy werd wereldnieuws.

Werder wil Thy niet nog een jaar verhuren omdat zijn contract na komend seizoen afloopt en een koopdeal is voor de Limburgse club niet haalbaar. Nu duidelijk is dat VVV een nieuwe spits zoekt, kan de club het schaduwlijstje erbij pakken. Technisch manager Stan Valckx bevestigt aan De Limburger dat (Jong) PSV-spits Lammers een van de kandidaten is om Thy op te volgen. Lammers kwam dit seizoen weinig in actie voor de Eindhovense hoofdmacht en overweegt een verhuurperiode