Nederlandse spits ging viral met interview: Heel eerlijk, ik ben een jankerd

Nederlandse spits ging viral met interview: "Heel eerlijk, ik ben een jankerd"

22-05-2018 17:59
31

Mark de Vries ging met zijn interview na het duel tussen SC Cambuur en AGOVV viral. Het contract van de voormalig Nederlandse spits werd door de Leeuwarders niet verlengd en toen dat tijdens het interview ter sprake kwam, werd De Vries emotioneel. De Vries geeft aan dat hij van nature een emotioneel persoon is.

"Heel eerlijk, ik ben een jankerd", geeft hij toe in gesprek met VICE Sports. "Als ik ga vertellen wat ik voor mijn kinderen voel, kan ik zo in huilen uitbarsten. Mijn leven draait om mijn kinderen, voetbal is dan heel even bijzaak. Bij gebeurtenissen in het voetbal kan ik ook emotioneel worden. Dat gevoel zit heel diep."

De Vries (42) is momenteel hoofdtrainer van het Hongaarse Budapest Honvéd. "Dit seizoen raakte bij ons Filip Holender voor een Champions League-wedstrijd geblesseerd. Ik wist meteen dat hij niet ging spelen en zo'n mooie wedstrijd zou missen. Ik heb zelf elf keer gespeeld in de UEFA Cup en ook gescoord."

"Zo'n wedstrijd is het mooiste dat er is. Het team zou een geweldige ervaring hebben, terwijl Filip dat ging missen. Ik stond te huilen op het veld. Ik kan keihard zijn, maar als ik me kan identificeren met iemand, dan raakt me dat heel diep. De tranen komen dan vanzelf."