Sparta rond met zeven versterkingen: Maar de vraag is of ze nog wel willen komen

Sparta rond met zeven versterkingen: "Maar de vraag is of ze nog wel willen komen"

22-05-2018 19:52
38

Henk van Stee, technisch manager van Sparta, staat voor een hels karwei. Hij moet door de degradatie van de Rotterdamse club met zeer weinig financiële middelen een fatsoenlijke selectie neerzetten voor het komende seizoen. 

Van Stee was zo goed als rond met maar liefst zeven versterkingen, maar nu Sparta is gedegradeerd is het maar zeer de vraag of die spelers nog altijd staan te springen om een transfer naar de Rotterdamse club. Van Stee heeft een duidelijke transfermissie voor deze zomer. "We zijn niet in staat om bedragen te betalen en moeten het dus hebben spelers die transfervrij zijn", zegt de technisch manager tegen RTV Rijnmond

"Maar de vraag is of ze nog wel willen komen", vervolgt een realistische Van Stee. "Het salaris zal omlaag gaan en we spelen natuurlijk in de eerste divisie. Ik heb een prima netwerk, maar dat is allemaal op Eredivisie-niveau. Het is afwachten welke spelers er bereid zijn om voor Sparta te spelen. En natuurlijk met de juiste mentaliteit. Het moet geen duiventil worden van buitenlandse spelers."

"Ik heb altijd gezegd: iedereen is te koop bij Sparta, mits het juiste bedrag betaald wordt. We willen het liefst dat die spelers bij Sparta blijven, maar daar heb je twee partijen voor nodig. Van zestien spelers uit de A-selectie loopt het contract af. Daar hebben we nog niet mee gesproken. Het is nog inventariseren wat we kunnen. Verlengen we die spelers of halen we nieuwe? Dat moet in de komende dagen blijken", aldus Van Stee.

Lees ook: Groot nieuws bij Sparta: club neemt afscheid van vijftien (!) spelers

No Poll