Transfervrije Donk (32) 'ging door een hel': 'Ik dacht: mij krijgt-ie niet klein'

Transfervrije Donk (32) 'ging door een hel': 'Ik dacht: mij krijgt-ie niet klein'

23-05-2018 08:32
33

Ryan Donk is de laatste maanden volledig opgeleefd bij Galatasaray. Het ontslag van trainer Igor Tudor, in december 2017, heeft voor de 32-jarige verdediger goed uitgepakt: met Donk in de basis werd Galatasaray deze maand kampioen van Turkije. 

Tijdens de eerste seizoenshelft ging de voormalig speler van RKC Waalwijk en AZ 'door een hel', vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik heb een half jaar niet bij de selectie gezeten. Tudor zag het niet in me zitten. Mijn individuele trainingen bestonden alleen uit die saaie dingen die je als voetballer niet wilt. Het was lopen, lopen en nog eens lopen."

Tudor wilde hem wegpesten, denkt Donk. "Maar ik heb me sterk gehouden en dacht alleen maar: mij krijgt-ie niet klein. Om te laten zien dat ik geen opgever ben, ging ik voor mezelf zelfs extra trainen: kickboksen, zwemmen en krachttraining. Het kickboksen was ideaal om mijn agressie kwijt te raken."

Zijn toekomst in Istanbul is onzeker, want het contract van Donk loopt in juli af. "Ik zou graag bijtekenen, want het leven in Istanbul bevalt me uitstekend. En het voetbal de laatste maanden ook weer. Galatasaray is natuurlijk een prachtige club."