Teleurgestelde Nederlander moet weg bij Arsenal: 'Jammer, had het naar mijn zin'

Teleurgestelde Nederlander moet weg bij Arsenal: 'Jammer, had het naar mijn zin'

23-05-2018 13:32
17

Serge van den Ban vertrekt bij Arsenal. De voormalig doelman van onder meer Ajax, MVV en Telstar werkte sinds medio 2015 in de jeugdopleiding van The Gunners als keeperstrainer. Nu wordt zijn aflopende contract niet verlengd. 

"In april liet de club al doorschemeren dat mijn contract niet verlengd zou worden, vorige week kwam de officiële mededeling", laat Van den Ben weten aan Voetbal International

"Wel jammer, ik had het goed naar mijn zin. Het was best verrassend, omdat mijn contract na twee seizoenen met een jaar verlengd was terwijl Andries Jonker al weg was. Ik ben natuurlijk ooit door Andries gehaald. Ze willen nu bij Arsenal een andere weg inslaan."

De 38-jarige Van den Ban hoopt nu elders aan de slag te kunnen. "In Nederland zal niet iedereen geweten hebben dat ik drie jaar bij Arsenal heb rondgelopen. Die ervaring kan ik zeker gebruiken. Ik heb de Engelse cultuur meegekregen en ervan genoten. In het buitenland of in Nederland werken maakt me niet uit. Als ik maar lekker met mijn passie, het keepen, bezig kan zijn."