Kongolo denkt aan nieuwe transfer: 'Ze willen graag, misschien is dat een optie'

Kongolo denkt aan nieuwe transfer: 'Ze willen graag, misschien is dat een optie'

24-05-2018 14:49
17

Terence Kongolo staat deze zomer op een kruispunt: blijft hij bij AS Monaco, wordt hij opnieuw verhuurd of moet hij aansturen op een definitieve transfer? De Oranje-international weet nog niet wat de zomer gaat brengen.

"Ik heb binnenkort gesprekken met AS Monaco om te horen wat zij willen", vertelt Kongolo aan De Telegraaf. "Het belangrijkste voor mij is minuten maken. Als AS Monaco me een goed gevoel geeft en een goede toekomst voor me heeft, dan blijf ik daar. Zo niet, dan wil ik ergens anders een stap gaan maken. Voor nog zo'n periode als de eerste helft van dit seizoen heb ik geen tijd."

Kongolo kwam na zijn overstap van Feyenoord naar Monaco nauwelijks aan de bak. "De coach (Leonardo Jardim, red.) was tevreden, maar hij koos bijna steeds voor andere spelers. In de winterstop heb ik bij hem aangegeven dat ik elders speelminuten wilde gaan maken. Dat accepteerde hij en daardoor kon ik naar Huddersfield."

Bij het Engelse Huddersfield Town, waar Kongolo verzekerd was van een basisplaats, kreeg hij al de vraag of hij ook beschikbaar is voor volgend seizoen. "Dat willen ze graag. Ze hebben aangegeven dat ze tevreden over me waren. Misschien is dat weer een optie."