Deze club zet stapjes, dat geeft mij ook weer een drive om door te gaan

"Deze club zet stapjes, dat geeft mij ook weer een drive om door te gaan"

25-05-2018 07:18
26

VVV-Venlo heeft goede hoop dat de selectie die zich afgelopen seizoen keurig wist te handhaven in de Eredivisie, grotendeels bij elkaar blijft. Trainer Maurice Steijn blijft in ieder geval, hoewel bij veel aanbiedingen van buitenaf heeft ontvangen.

Onder meer Feyenoord hengelde naar de geboren Hagenaar, maar Steijn kwam er niet uit met de regerend bekerwinnaar. De trainer blijft echter met alle liefde en plezier in Venlo werken. "Deze club zet stapjes, dat geeft mij ook weer een drive om door te gaan", vertelt hij aan Voetbal International. Steijn krijgt in elk geval gezelschap van doelman Lars Unnerstall, die een contract bij PSV heeft getekend maar nog een jaar verhuurd wordt. Ook het centrale duo Nils Röseler en Jerold Promes blijft in De Koel, terwijl VVV er op korte termijn uit hoopt te komen met linksback Roel Janssen.

In aanvallend opzicht moeten de Noord-Limburgers echter een jasje uitdoen. Buitenspelers Torino Hunte en Romeo Castelen gaan vertrekken en het opnieuw huren van spits Lennart Thy lijkt een onmogelijke opgave. "In kwantiteit én kwaliteit moeten we onze groep versterken. We willen er drie, vier echt goede spelers bij halen", beaamt Steijn. "De mogelijkheden blijven beperkt, maar we denken op een creatieve manier toch onze slag te kunnen slaan."