AZ weet clubicoon binnenboord te houden: 'De club wilde mij niet kwijt''

AZ weet clubicoon binnenboord te houden: 'De club wilde mij niet kwijt''

Gepubliceerd: vrijdag 25 mei 2018 om 13:22vr 25-05-2018 om 13:22

Martin Haar blijft verbonden aan AZ. Het 66-jarige clubicoon gaat zich drie dagdelen per week bezighouden met de bovenbouw en tekende vrijdag een contract tot medio 2019.

Haar nam onlangs afscheid als trainer van Jong AZ en leek de AZ-deur na 24 jaar achter zich dicht te trekken. De club heeft hem alsnog weten te behouden. Haar gaat vanaf komend seizoen eersteklasser RKVV Velsen trainen, maar blijft ook verbonden aan AZ.

Haar zegt dat hij het nog veel te leuk vindt om met talenten te werken. "Daarnaast wilde de club mij niet kwijt. Dat heeft ertoe geleid dat ik komend seizoen twee ochtenden en een middag meedraai", zo laat hij weten op de clubsite.

De agenda van Haar staat komend seizoen dus weer redelijk vol. "Maar vergeleken bij het trainerschap van Jong AZ krijg ik het alsnog een stuk rustiger. Het is nu niet meer zo dat ik zes dagen in de week op het veld sta, ik krijg wat meer vrije tijd. Of dat gaat bevallen, moeten we nog afwachten. Voor mij is dit natuurlijk ook nieuw. Maar ik heb er absoluut zin in."

Hoofd Jeugdopleidingen Paul Brandenburg is blij dat AZ Haar heeft weten te behouden en legt uit wat hij precies gaat doen. "Hij gaat met zijn jarenlange ervaring als voetballer en trainer in verschillende competities, een zeer waardevolle rol vervullen in de opleiding. Met name in het door ontwikkelen van onze talenten. Ook zal hij onze trainers een spiegel voorhouden en discussie aanwakkeren."

Lees meer over:EredivisieAZ Alkmaar

Poll

Een goede zet van AZ?

(565 stemmen)

Plaats een reactie

Red de Kuip +2046
vrijdag 25 mei 2018 om 13:46
Mooi toch als je zo'n clubman kan behouden.
Vind ik leuk
mchollie +3466
vrijdag 25 mei 2018 om 13:59
Hele goede ontwikkeling zo bij AZ.

Houdt de ervaren knakkers met meerwaarde binnen boord en je gehele organisatie zal er van profiteren.

De jeugd gaat nog beter worden.

Forza AZ.
Vind ik leuk
vrijdag 25 mei 2018 om 14:32
Stakkers*
Vind ik leuk
vrijdag 25 mei 2018 om 17:11
Afscheid nemen van AZ bestaat niet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws